Ingen har blivit superbra på någonting utan kontinuerlig och målmedveten träning. Detsamma gäller förstås även för triathlon

Gör som de flesta i TT – coachas av Björn Andersson och se till att dina svagheter blir till styrkor nästa säsong.


 
 
 
 

Coach Björn

Med 10 år i eliten och ett rykte som überbiker har Björn valts ut för att vara klubbens officiella coach. Hans adepter har de senaste åren visat vad som är möjligt att uppnå med rätt träningsfilosofi.

Skärmavbild 2015-09-14 kl. 11.48.40


träningsfilosofi

Träningsprogram med veckovis progression i fråga om volym och intensitet med en periodisering av träningen mot i första hand Kalmar men även anpassningsbar mot andra tävlingar på säsongen.

I stort bygger programmet på en periodisering där träningen går från generell till specifik över säsongen. Rent konkret innebär det att du tränar lite mer högintensivt under den första delen av träningsåret och med lite mer volym närmre tävlingar.

Mer ingående är de olika perioderna uppdelade i generell förberedelse, specifik förberedelse, tävlingsförberdande och toppning. Det innebär att de olika passen kommer byggas på i belastning över tid, och i en del fall bytas ut, beroende på vilken period och färdighet som är i fokus just då.

Veckoschemat innehåller kompletta träningspass i alla tre grenar och är anpassat mot Terrible Tuesdays tisdagsträningar. För er som tränar tillsammans går det självklart att samordna övriga pass också.

Intensiteten på passen är tydligt styrd och uppdelad i olika träningsszoner. För er som kör med effektmätare, pulsmätare eller efter pace på löpning kommer det finnas tester beskrivna som ni kan genomföra och få ut tydligt definierade värden att köra efter.


 
 

TT- program

För många som redan har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet bör det räcker med denna typ av upplägg. Det kan vara väldigt skönt att låta någon annan med större kunnande sköta tankearbetet när man ska stressa in ett pass i sin redan sönderbokade vardag. Det du behöver fundera ut först är:

– hur många timmar/v du tränar
– Vilka tävlingar du ska köra
– vilken nivå du ligger på idag

Pris

Triathlon: 600 kr/mån (jan-sep)
Löpning: 350 kr/mån (jan-nov)

Förutsättningar

– Ni kommer inte ha möjlighet att ringa coach, endast e-mail i begränsat flöde, MAX två mail per månad.
– Inga personbaserade resultatsanalyser ingår.
– Schemat är utformat för dem som har tillgång till trainer/spinningcykel eller dylikt.
– Har ni ingen puls- och GPS- klocka, skaffa det. Wattmätare till cykel är absolut inget krav men det underlättar mycket.
– Om inget specifikt bestäms så köps coachning på årsbasis.
– programmet kommer i slutet av varje månad.
– programmet anpassas efter TT-löpning på tisdagar.


Individuell coachning

Om du är nybörjare eller satsar stenhårt för att nå stora framgångar snabbt är det givetvis mer effektivt med ett personligt coachupplägg där du kan bolla allmänna frågor, analysera träningsdata och justera veckoscheman efter jobb och familj.

Hur ett sådant upplägg ser ut och kostar beror på de individuella önskemålen, men räkna med 1500 kr/mån.


BIKEFIT

Att trycka höga watt under många timmar betyder ingenting om inte det aerodynamiska är optimerat och löpmusklerna mår prima inför löpningen. En professionell bikefit med Björn Andersson har hjälpt många av Sveriges bästa triathleter att hoppa upp ett snäpp i rankingen. Gör det du också och se till att din nästa tävling blir din bästa någonsin. Pris: 1500kr.

Beställning och bokning

 
 

Terrible Tuesdays vill tacka samtliga samarbetspartners för allt stöd. Tack!